martes, 20 de noviembre de 2012

El paper del mestre i les TAC

Avui dia 12 de Novembre iniciem la setmana d’activitats extraordinàries amb una conferència d’una professora anomenada Anna Pérez. Com el títol indica: “El paper del mestre i les TAC” ens parla del rol que han d’adoptar els mestres enfront les noves tecnologies.
Les idees principals que vaig extreure van ser les següents
  •  Vivim en una societat en que hi ha un conflicte ja que ens trobem amb escoles amb una estructura del s.XIX, professors del s. XX i alumnes del s.XXI.
  • Els mestres no saben quin paper adoptar enfront les noves tecnologies.
  • La importància de que els infants assoleixin adequadament els dos nivells inferiors de la Taxonomia Bloom + TAC (ja que són la base de tot) per tal de poder afrontar els coneixements i les habilitats dels nivells superiors.  
  •  Els sis canvis que ha d’adoptar el mestre en l’era actual:
1.    Passar de ser analògic à digital.
2.    Deixar d’estar lligat a la pissarres i llibres de texts per passar a  ser mòbil, que tot surti a l’exterior.
3.    Passar d’estar aïllat a estar connectat amb les xarxes, plataformes, amb mestres de diferents escoles,...
4.    Deixar de ser una persona genèrica entre la multitud a tenir un nom a la xarxa (personal).
5.    Passar de ser un consumidor en l’elecció de l’editorial dels llibres a ser el propi creador de les diferents activitats, fitxes, jocs,...
6.    Deixar d’estar tancat en un mateix, en la seva metodologia, a estar obert amb el món, a experimentar diverses opinions, maneres de fer, d’educar als infants,...  
  •  Els afectes que produeixen aquests sis canvis. Els quals impliquen més comunicació amb els alumnes, amb els pares i amb els diversos mestres i potencia el fet de compartir, col·laborar i discutir.
  • La importància que els nens se sentin els amos del seu treball i exposin davant la resta de la classe les activitats realitzades.
  • Treballar amb diverses fonts, no només amb les noves tecnologies.


No hay comentarios:

Publicar un comentario